Det var när Christer behövde renovera fasaden på huset som han fick upp ögonen för speciallånet Hypotekspension. Med hjälp av det kunde han genomföra en efterlängtad renovering och ge pensionen ett välbehövligt tillskott.

Christer och Ingalill kunde genomföra en efterlängtad renovering

– Jag vill njuta av livet och resa. Men i grunden behövs förstås en ekonomisk säkerhet, säger Christer.

Renoverade huset

– Huset betyder väldigt mycket för mig. Det sitter många minnen i väggarna. Sen är det ju ett billigt boende. Skulle jag flytta till en tvåa här i Göteborg skulle det kosta 10 000 kr i månaden bara i avgift, säger han och slår ut med händerna.

Men med gistna fönster och en fasad som behövde rustas, började han fundera på hur han skulle klara ekonomin. Huset hade redan fått ett nytt kök, som grävt djupa spår i plånboken.

– Då såg jag tv-reklam för Svensk Hypotekspension. Och på den vägen är det. Jag kunde renovera huset så att värdet bibehålls eller höjs. Dessutom kunde jag göra mig av med ett lån som låg kvar i ett gammalt bolag, säger Christer Hansson.

Eftersom Christer inte behöver amortera på sin Hypotekspension finns det pengar kvar varje månad. Det är i det vardagliga som lyckan ligger, menar Christer. I att lösa korsord med kärleken Ingalill, diskutera livet i stort och aldrig sluta lära sig.

– Jag har alltid varit intresserad av att ta reda på saker och ting. Och så är det fortfarande. När jag slutar vara nyfiken då har jag blivit gammal på riktigt. Och det vill jag inte bli, säger han och skrattar.

Jag vill njuta av livet och resa. Men i grunden behövs förstås en ekonomisk säkerhet
Christer

Hur fungerar lånet?

Hypotekspension är en så kallad kapitalfrigöringskredit. Det betyder med andra ord att du plockar ut lite av värdeökningen på din bostad i förskott. Till skillnad från ett vanligt bolån är lånet helt amorteringsfritt, du betalar alltså inte tillbaka på lånet varje månad. Räntan läggs till löpande men betalas först när bostaden säljs.

Tryggad ekonomi

Vår Skuldfrigaranti innebär att du aldrig kan bli skyldig mer än vad du får ut för bostaden vid en försäljning.