Pensionärslån – så här fungerar det

Är du en av alla dem som har sett sin bostad stiga i värde, men som saknat möjligheter att förvandla värdet till kontanter? Då ska du titta närmare på Hypotekspension, det trygga speciallånet för dig som är 60+ och vill få ett rikare liv, vare sig du vill göra vardagen roligare, resa mer, renovera eller hjälpa barn och barnbarn. I 13 år har vi hjälp nära 12 000 levnadsglada pensionärer att frigöra sina egna pengar. Kanske är det din tur nu.

Inga löpande räntebetalningar

Hypotekspension är ett lån där din bostadsrätt, din villa eller ditt fritidshus utgör säkerhet. Men i motsats till vanliga bolån slipper du amorteringar och löpande räntebetalningar. Räntan läggs istället löpande till lånet, och den totala skulden betalas först den dag du själv väljer att lösa det, när du säljer bostaden, eller vid dödsfall.

Trygghet livet ut   

Hypotekspension är en så kallad kapitalfrigöringskredit, med fullständig trygghet enligt internationella konsumentskyddsregler. Ett lån som ger dig flera unika fördelar. Med Hypotekspension bestämmer du själv hur länge du ska behålla lånet, hela livet ut om du vill. Dessutom behöver du aldrig omförhandla lånet. Och du kan aldrig bli skyldig mer än vad din bostad är värd. Läs mer här.

Vad krävs?

  • Du måste vara minst 60 år. Lever du i ett parförhållande ska den yngsta vara minst 60 år.
  • Du ska äga en bostadsrätt, villa eller ett fritidshus i ett område som vi har godkänt för utlåning. Jordbruks- och skogsfastigheter belånar vi inte.
  • Värdet på bostaden ska vara minst 500 000 kr om det är en bostadsrätt och 900 000 kr om det är en villa.
  • Om du redan har lån på bostaden får det inte vara större än att det belopp du kan ta ut  som Hypotekspension räcker till att lösa lånet. Det beror på att vi måste vara den enda långivaren med din bostad som säkerhet.