Pensionärslånet Hypotekspension – så här fungerar det

Är du en av alla dem som har sett sin bostad stiga i värde, men som saknat möjligheter att förvandla värdet till kontanter? Då ska du titta närmare på Hypotekspension, det trygga speciallånet för dig som är 60+ och vill få ett rikare liv, vare sig du vill göra vardagen roligare, resa mer, renovera eller hjälpa barn och barnbarn. I 15 år har vi hjälp mer än 15 000 levnadsglada pensionärer att frigöra sina egna pengar. Kanske är det din tur nu.

Hypotekspension är en så kallad kapitalfrigöringskredit, med fullständig trygghet enligt internationella konsumentskyddsregler. Ett lån som ger dig flera unika fördelar.

Inga löpande räntebetalningar

Hypotekspension är ett lån där din bostadsrätt, din villa eller ditt fritidshus utgör säkerhet. Men i motsats till vanliga bolån slipper du amorteringar och löpande räntebetalningar. Räntan läggs istället löpande till lånet, och den totala skulden betalas först den dag du själv väljer att lösa det, när du säljer bostaden, eller vid dödsfall.

Bo kvar så länge du vill

Med Hypotekspension bestämmer du själv hur länge du ska behålla lånet, hela livet ut om du vill.

Lös lånet när du vill

Du kan när som helst betala tillbaka hela eller delar av skulden. Om lösen görs vid ett kvartalsskifte tas ingen ränteskillnadsersättning ut.

Inga amorteringar

Du gör inga amorteringar, oavsett lånenivå.

Tryggt om du blir ensam

Du får behålla din Hypotekspension® om din maka, make eller sambo går bort, förutsatt att du övertar äganderätten till bostaden. Och ingenting i villkoren förändras. Det är först när den siste låntagaren avlider, eller flyttar och säljer, som lånet måste lösas.

Generös Skuldfrigaranti

I Hypotekspension® ingår en Skuldfrigaranti som innebär att du inte kan bli skyldig mer pengar än vad du får för din bostad vid en försäljning. Du riskerar därför aldrig dina andra tillgångar, eller att lämna en skuld efter dig som inte kan betalas.

Inga omförhandlingar

Hypotekspension® behöver aldrig omförhandlas. Du behåller lånet enligt överenskomna villkor oavsett vad som händer i omvärlden eller hur räntor och bostadspriser utvecklas.

Låter detta som något för dig? Fortsätt gärna att läsa om hur mycket du kan få låna och vad som krävs här.