Skrivet om Svensk Hypotekspension

E55

5 februari, 2018

Svensk Hypotekspension slår ifrån sig kritik

Svensk Hypotekspensions vd Lennart Grabe förklarar i nyhetssajten E55 varför många pensionärer väljer Hypotekspension. Han kommenterar också varför kunderna vill bo kvar i sitt hem och inte tvingas flytta av ekonomiska skäl, något som ekonomer ibland rekommenderar.

Läs hela artikeln här

Svenska Dagbladet

12 maj, 2016

Seniorlån – guldkant eller skuldfälla

Lån till äldre kan gå under olika namn och har olika villkor. Kronofogden har uppmärksammat baksidan av vissa typer av seniorlån. Svensk Hypotekspensions VD Lennart Grabe kommenterar skillnaderna.

Läs hela artikeln här

Senioren

24 november, 2013

Åsikterna om seniorlån går isär

Tidningen Senioren skriver om Hypotekspension och seniorlån. Artikeln relaterar en rapport från Pensionsmyndigheten som menar att man ska tänka sig för innan man tar ett sådant lån. Bengt Norrby på Pensionsmyndigheten säger också:– Den uppenbara fördelen med seniorlån är att en pensionär som sitter med ett stort kapital i sitt boende kan förstärka sin nuvarande ekonomi. Pensionären kan alltså få ut en del av kapitalet som är bundet i boendet för konsumtion idag.Svensk Hypotekspensions VD Lennart Grabe kritiserar delar av rapporten för att man jämför räntan på Hypotekspension med vanliga bolån utan att ta hänsyn till skillnaderna i produkterna.

Läs hela artikeln här.

Göteborgsposten

23 augusti, 2013

Undvik fällorna med seniorlån

” Seniorlån är en växande trend. Många av dagens pensionärer är pigga och vill passa på att göra saker medan de ännu har ork och lust. Men om pengarna är bundna i ett boende räcker pensionen kanske inte till mycket mer än räkningarna. Enligt Pensionsmyndigheten har hälften av alla kvinnliga pensionärer nettoinkomster som är så låga att de ligger under EU:s fattigdomsgräns. Och med låg månadsinkomst är det svårt att få nya bolån. Det är där seniorlånen har hittat sin nisch. Med villan eller bostadsrätten som säkerhet kan den som har små eller inga lån, få låna pengar utan att amortera och, i vissa fall, utan att betala ränta under lånetiden.”

Så inleds artikel som också redogör för baksidan av seniorlån kopplade till försäkringslösningar.

Läs hela artikeln här

Privata affärer

23 augusti 2013

Se upp för seniorlånens snåriga villkor

Att ta ett seniorlån kan vara ett sätt att dryga ut kassan, men det gäller att exakt veta vad man ger sig in på skriver Privata Affärer i artikeln och går i detalj igenom vad som skiljer de olika varianterna åt. Även Konsumenternas Bank- och finansbyrå uttalar sig.

Läs hela artikeln här

Senioren

31 januari 2012

Vanligaste låntagaren – ensamstående kvinna i bostadsrätt

Nils Ingvarson, marknadschef på Svensk Hypotekspension berättar om kunderna och vad de brukar använda pengarna till:
1. Renoverar hemma, ofta nytt kök och badrum.
2. Använder pengarna som ett extra tillskott för att kunna leva lite bättre.
3. Hjälper barn och barnbarn.
4. Reser.

Läs hela artikeln här

Senioren

31 januari 2012

Seniorlån – chans eller risk?

Funderar du på ett seniorlån bör du informera dig noga och jämföra villkoren mellan låneinstituten – som varierar kraftigt – innan du skriver under ett avtal. Veteranen redogör här för fakta om seniorlån.

Läs hela artikeln här