Lyssna på samtal om livet 60+ med Marianne Rundström och hennes gäster

Podden Mogna röster med Marianne Rundström är ett ljudmagasin om möjligheterna vid 60+. Den kända tv-profilen leder spännande samtal med gäster inom mat, inredning, fritid, resor och ekonomi. Lyssna!

Mogna röster är något som saknas i etern, en programserie om för och av 60 + – med livet i och kring hemmet. En pod är lite som ett radioprogram. Du lyssnar via din dator eller mobiltelefon. Koppla gärna in hörlurar eller högtalare för bästa ljudupplevelsen. Mogna röster berör ämnen som att ta vara på livet när du nått 60+. Du får både praktiska tips och möta kända röster, till exempel inom heminredning, skådespelare, kockar och författare.

Lyssna i din webbläsare kan du göra nedan genom att trycka på play-knappen. Vill du lyssna där poddar finns så tryck på Lyssna i podspelare.

Avsnitt 1 – Premiär

Lyssna i podspelare

I det allra första Mogna Röster får du bl a möta en av svensk designs största, Ingegerd Råman. Hennes glas , tallrikar och lampor finns i mångas hem. Här berättar ikonen om sin eviga nyfikenhet. Du möter också den kända kocken Sara Begner. Kokboksdrottningen ger bra tips för att snabbt lyckas i köket. Dessutom juridiska råd om hemmet från Fenix Juridik och vi möter Monica, 60+, som äntligen inredde sitt hem och mötte sin favoritförfattare.

Marianne Rundström möter gäster som sporrar glädjen att upptäcka nya sidor av hemmet, sig själva och Sverige. Andreas Jonsson om gåfotboll, den roliga trenden för 60+ att få motion och träffa andra. Plötsligt kan alla spela fotboll, hur då? Jenny Engström, STF, om ”Svemester”, ett bra sätt att semestra för oss 60+. Stefan Eriksson är inte bara en profil inom Årets Kock, han har också startat en nytänkande restaurang och vurmar för råvaror med anor. Vad kan den kände kocken lära oss i köket? Charlotte Runius svarar på lyssnarfrågor om juridik och boende, och Karin Strandler spanar om trender för 60+

Podden om, för och av 60plussare, Mogna Röster fick den första intervjun med författaren Marcus Profits om hans nya bok ”Superseniorer”. Vilka är de? Hur berikar de samhället? Professorn Maj-Lis Hellenius, själv 60+, är en känd hälsoprofil. Hör hennes råd för ett superfriskt liv och stärkande övningar att göra där hemma. Just hemmet engagerar nyblivna pensionären Dan Gordan, som skrivit om de svenska stolarnas historia. Vad betyder stolen för våra hem? Juristen Robert Lindström svarar på lyssnarfrågor och Ken Olofsson, känd sportjournalist tillika aktiv supersenior, berättar om sitt möte med Pelé.

Podden om möjligheterna vid 60+.

Marianne möter skådespelaren Sissela Kyle i ett samtal om att åldras, möjligheter och att ta vara på livet. Svante Öquist, fd chefredaktör och heminredningsprofil, öppnade nya dörrar. Vid 60+ blev han Instagramstjärna och bloggare om trädgård. Trädgården har stor betydelse för tv-kocken och stjärnkrögaren Paul Svensson. Vad är en god, nyttig och spännande middag för oss 60+? Även Willy Björkman, snickaren från tv-programmen Bygglov och Let’s Dance, har alltid varit öppen för nya intryck, även vid 60+. Till sist, juristen Robert Lindström svarar på lyssnarfrågor om hem, familj och möjligheterna för dig som aktiv senior.

Podden om, för och av 60plussare med Marianne Rundström. Först ut är Moa Herngren, känd från tv-serien Bonusfamiljen, nu aktuell med omskrivna boken Svärmodern.
Amelia Adamo är själv svärmor. Vad har hon lärt sig? Och hur är det att resa med barn och barnbarn? Fokus ligger på semester i Sverige och vandring. Resor ligger Peter Pluntky, välkänd från tv-serien Antikrundan, varmt om designhjärtat. Hur kan man fynda på loppis? Och hur tänker samlare egentligen? Hur ser hemmet ut hos älskaren av antikviteter? Juristen svarar som vanligt på lyssnarfrågor. Avslutningsvis gör Svensk Hypotekspensions vd en spaning om läget.