Pensionärer förstärker kassan som aldrig förr

Intresset för kapitalfrigöringskrediten Hypotekspension® ökade rekordartat under 2019. Över 2 000 pensionärer med ägd bostad förstärkte sin kassa med ett sådant lån. Den totala nyutlåningen var 1,34 miljarder kronor vilket är 66 % mer än under 2018.

De vanligaste användningsområdena av pengarna var renovering och förbättring av sin bostad eller att få mer till vardagsutgifter. Många gav också barn eller barnbarn ett ”förskottsarv” och andra kostade på sig mer resor eller en ny bil.

-Den ökade efterfrågan beror framför allt på att allt fler upptäcker att det här alternativet finns. Vi har varit offensiva under året och utvecklat vårt erbjudande så att fler kan ta vårt speciallån. Många äldre har svårt att få vanliga bolån på banken och många uppskattar att slippa betala ränta och amortering varje månad, säger Nils Ingvarson, chef för marknadskommunikation på Svensk Hypotekspension.

Hypotekspension är den ledande kapitalfrigöringskrediten på den svenska marknaden. Genom Hypotekspension tillgodoses behovet av mer pengar i plånboken hos äldre som äger en lågbelånad bostad som de vill bo kvar i.

Kunderna spänner över ett brett spektra av 60-plussare men ensamstående bostadsrättsägare i 70-årsåldern med lägre till normala pensioner är överrepresenterade.

För ytterligare information kontakta:
Nils Ingvarson, Chef marknadskommunikation. 08-586 160 02. nils.ingvarson@hypotekspension.se