Trädgårdsmåndag hela veckan

Trädgårdsmåndag hela veckan

FRITID Eva Robild, känd från populära Trädgårdsmåndag i SVT, brinner för odlande utan krångel. Nu har hon kommit ut med en ny fin trädgårdsbok. Vi fick en intervju med exklusiva tips. Vad är hemligheten bakom att lyckas med sitt odlande? Vi gillar ju att få saker att växa – trädgårdar och privatekonomin.

© Görgen Persson

Hur blev du en trädgårdsfantast?
Jag fångades redan som barn av farmors och farfars trädgård och hjälpte mamma så morötter. När vi köpte radhus 1991 var jag fast direkt!

Vad är hemligheten bakom en lyckad trädgård?
Nyfikenhet – och att våga misslyckas. Man lär sig genom att testa och de flesta växter är mycket förlåtande.

Vilka är dina egna favoriter att odla, och varför?
Pioner – för att de är lättodlade, vackra och doftande. Dessutom kikärtor och sallat för att det är a) en utmaning b) gott.

Ge våra läsare tre bra tips!
Plantera minst ett manshögt träd för att få en uppväxt känsla, låna en hög trädgårdsböcker på bibblan, svenska trädgårdsböcker håller hög klass. Sprid inte ut projekten här och där utan fokusera på en mindre del av trädgården åt gången.

Vad var roligast med att skriva i din nya bok?
Kapitlet jord! Jag lärde mig mycket nytt om småkryp och mikroorganismer som stärker min ekologiska övertygelse.

Du är på Mallorca nu. Vad händer – och hur ser din sommar ut?
Jag får inspiration i den moriska trädgården Jardines de Alfàbia här på Mallorca, den är från 1200-talet och visar vikten av design med stark kultur. Hemma ska jag njuta av färska bär till frukost varje dag!

9781504_OdlatbrCMYK_10769

Vinn fina trädgårdsboken

TÄVLING Tävla om att vinna sommarens hetaste trädgårdsbok – Eva Robilds Odla ätbart på liten yta. Boken är sprillans ny! Underbara bilder, underbara tips. Inga pekpinnar, bara inspirerande blomsterpinnar, av författaren, känd från tv.

Gilla oss på Facebook och skriv på vår sida i ett eget inlägg eller under ett av våra inlägg om vad du vill göra med din Hypotekspension. Juryn väljer ut de roligaste förslagen.

Gilla oss på Facebook – tävla om din nya bok >>

Juryn (Anna Blank, HAJ, Nils Ingvarson, Svensk Hypotekspension) väljer ut 30 vinnare som vinner boken Odla ekologiskt (cirkapris 190 kronor). Beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnarna meddelas via e-post eller via Facebook senast den 1 september. Tävlingen avlutas den 2/8. För att tävla måste du ”gilla” Hypotekspension på Facebook.