Lyckas med äpplen

Lyckas med äpplen

RECEPT Äntligen höst och äppeltider. De härliga frukterna är godast just nu. Vi bjuder på framgångsreceptet på en riktigt god paj som du kan avnjuta i hemmet med dina goda vänner.

Fyllning

  • 5 äpplen (fasta, syrliga)
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel

Pajdeg

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 100 g smör eller margarin

 

  1. Fyllning: Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.
  2. Pajdeg: Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.
  3. Till servering: Servera med glass eller vaniljsås.

 

Recept från ICA.