
Lyckas med äpplen
RECEPT Äntligen höst och äppeltider. De härliga frukterna är godast just nu. Vi bjuder på framgångsreceptet på en riktigt god paj som du kan avnjuta i hemmet med dina goda vänner.
Fyllning
- 5 äpplen (fasta, syrliga)
- 1 dl socker
- 1 msk kanel
Pajdeg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl socker
- 100 g smör eller margarin
- Fyllning: Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.
- Pajdeg: Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.
- Till servering: Servera med glass eller vaniljsås.
Recept från ICA.