Läsglädje i jul

Läsglädje i jul

BOKTIPS Att fira jul är att njuta – i läsfåtöljen. Varsågod, fem spännande boktips som har med hus att göra – till både barnbarn och släkt. Eller varför inte dig själv...

Här har vi valt ut fem spännande böcker där hus och hem på något sätt finns med i handlingen. Varför just det temat? Därför att hela vår idé går ut på den här fina relationen mellan människa och hem – och att tryggt frigöra pengar, tid och minnen ur väggarna. Valen är gjorda med en glimt i ögat på temat. Du kanske har egna tips? Maila oss gärna på klubb@hypotekspension.se Vår ”bokklubb” kommer tillbaka under året! God bokjul!

 

Till syster Britta, 70 år

Bleak house, av Charles Dickens. En klassiker för läsfåtöljen. Underbar Londonkänsla, dimma och täta intriger om ett arv.

 

Till läsglada Elin, 9 år

Den hemliga trädgården, av F. H. Burnett. Ett gediget gods på den engelska landsbygden som är full av mystiska hemligheter. En bok som fascinerar än idag!

 

Till sportige Pelle, 15 år

Hög press, av Jesper Tillberg. Fotbollsboken som i år låg etta på topplistan, om att hitta hem, både på och utanför planen. Perfekt för killar som inte läser så mycket.

 

Till praktiska pappan Per, 45 år

Stoppa, klä om och renovera möbeln, av Lise-Lott Boström och Uno Eriksson

Färgglada råd och praktiska tips om att göra gamla arvegods som nya, från Jugendstolen till emmafåtöljen. Inspiration som sitter fint.

 

Till dig själv

Kvinnan på tåget, av Paula Hawkins. Årets stora spänningsroman och säljsuccé, perfekt för en pendlaren mellan hem och jobb. Varje dag ser huvudpersonen ett ungt par i ett hus intill spåret. Plötsligt befinner hon sig i en mordutredning…