Körsång till jul

Körsång till jul

KULTUR - Körsång har blivit en taktfast folkfest över hela Sverige. Möt Stockholms Studentsångare, grundat 1905, sponsrade av Hypotekspension. Nu kan du som klubbmedlem få biljetter till deras vackra julkonsert.

Runt om i Sverige hör vi talas om den, passionen för att sjunga. Körsång har blivit en kultur med betoning på kultur. Det fina med körsång är att alla kan vara med, inte minst pensionärer.
En av landets äldsta och mest etablerade manskörer är Stockholms Studentsångare, grundat 1905. Kören är synnerligen populär och har en kunglig beskyddare i H.M. Konungen Carl XVI Gustaf. Även Svensk Hypotekspension är med och bidrar. Sedan i år är företaget sponsor av kören som idag har 55 medlemmar.

Det är med stor stolthet vi sponsrar kören, säger Lennart Grabe, vd på Svensk Hypotekspension och stor musikälskare.
Kören leds idag av Pelle Olofson och på repertoaren har man – ja det är en manskör – både gammalt och nytt, profant och sakralt.
En extra uppskattad konsert är körens stundande Julkonsert. Den är så populär att man ger ut sången på skiva.

Nu kan du uppleva den finstämda konserten på plats – på de finaste platserna i vackra Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm. Måndagen den 18 december blir det båda smäktande och stämningsfull julkonsert med musik av klassiker från såväl Jean Sibelius som Irving Berlin. Meteorologerna kan inte utlova snö vid jul i år, men vi kan utlova att du får höra White Christmas.
Allt du behöver göra för att erhålla två biljetter – vi vill ju att du ska kunna ta med en vän – är att skicka oss din e-post till klubb@hypotekspension.se och skriva din adress. De fem som svarar först får biljetterna!

En sak är säker, med Hypotekspension är du alltid en vinnare eftersom du tar ut vinsten på din bostad i förtid, men det är en annan historia, eller ska vi säga en annan refräng.