En konst att njuta av livet

En konst att njuta av livet

HEMMA HOS Konstnären Eva Måsén Duckert är en levnadsglad 65-årig änka som efter många år utomlands nu har flyttat hem till Västkusten. Med en låg pension är hon tacksam att genom Hypotekspension nu kunna ge sin son ett välbehövligt bidrag – samtidigt som hon kan ha kvar sin drömbostad och ateljé.

För Eva Måsén Duckert är det viktigt att känna sig trygg i livet – både i nuet och inför framtiden. Hon älskar att vara ute i naturen där hon kan känna stillhet och andlighet, men hon poängterar även vikten av att kombinera detta med att träffa familj, vänner och att vara ute i vimlet. Eva menar att livskvalitet i vardagen blir ännu viktigare när man blir äldre, men att många saker kostar pengar.

– Hypotekspension kan vara en fantastisk hjälp för många i min ålder, i denna materiella tillvaro vi lever i, säger Eva.

Hjälpte utslagna i Frankrike
Efter många års arbete inom organisationen ”Initiative of change” flyttade Eva och hennes familj, 1992, till Frankrike. Tillsammans med goda vänner skapade de ATTENTE – en plats för socialt utslagna som gav dem ett hem och en möjlighet att bygga upp sina liv.

Drömbostad och drömyrke
Efter mannens bortgång 1998, valde hon att satsa helhjärtat på det hon alltid drömt om; att jobba som konstnär. För fem år sedan flyttade hon tillbaka till Göteborg där hon har sina rötter, men på grund av sin låga pension kunde hon inte ta lån, utan satsade djärvt och lade alla pengar i sin drömlägenhet – en bostadsrätt på 66kvm i Långedrag, ett härligt område nära vattnet. Bostadsrätten är idag värderad till 2,4 miljoner, vilket gjorde att Eva kunde ta ut en Hypotekspension på 450 000 SEK i januari i år.

Öppen och förtroendeingivande
Allt började med en annons för Hypotekspension, vilket skapade en nyfikenhet och fick henne att besöka hemsidan och senare ett informationsmöte. Eva funderade kring olika alternativ, men de var inte alls lika fördelaktiga ekonomiskt.
– Det märks att Hypotekspension har utgått från ett behov som verkligen finns. Vår kommunikation har varit öppen och rak och de har varit väldigt förtroendeingivande från första stund, berättar Eva.

Sonen tacksam
Av de 450 000 SEK hon tog ut i Hypotekspension har hon gett en stor del till sin son, hon kallar det hans fadersarv. Med sin extra buffert har hon nu råd att ha kvar ateljén som hon hyr utanför bostaden samtidigt som hon har möjlighet att hälsa på sonen, som är arkitekt och bor i Paris med sin franska fru och nyfödda bebis.
– Det är så fantastiskt att kunna ge denna gåva till min son just nu, när han är 35 år, och behöver den så väl. Han har varit med i beslutet gällande Hypotekspension och tycker att det är bra för mig. Han är också givetvis väldigt tacksam för pengarna.

Öppen för nytt Hypotekslån
Eva hoppas på att kunna ställa ut sin konst och att det blir framgångsrikt även här i Sverige. Om det inte lyckas tvekar hon inte på att ta ut ytterligare Hypotekspension.
– Det är en härlig känsla att kunna bo kvar i min fantastiska lägenhet och dessutom ha pengar att röra mig med i vardagen. Jag har heller inte gett upp hoppet om att hitta en ny livspartner, även om jag har det bra själv, avslutar Eva Måsen Duckert.

 

Vill du också vara med i våra populära reportage? Kontakta oss på klubb@hypotekspension.se!