Du slipper amortera

Du slipper amortera

EKONOMI - I media pratas det nu mycket om amorteringskrav för dig med lån. Med Hypotekspension slipper du dock att amortera, tack vare att vi är ett ”speciallån”. Hur ligger det till egentligen? Vi reder enkelt ut begreppen.

Det skrivs mycket om nya amorteringskrav för bolån och om risker för sjunkande bostadspriser. Därför vill vi lugna dig som redan har en Hypotekspension®. Du påverkas inte alls av detta.
För det första påverkas inte redan ingångna avtal av nya regelverk. För det andra kommer inte heller framtida nya kunder att omfattas av nya regler om amorteringskrav eftersom regeringen har påbjudit ett undantag för så kallade kapitalfrigöringskrediter. Hypotekspension är nämligen en sådan, den enda i Sverige dessutom. Själva idén med Hypotekspension är ju att man ska slippa löpande räntebetalningar och amorteringar.

Inte heller om bostadspriserna skulle gå ner påverkas du som är kund hos oss. Lånet löper på som vanligt oavsett värdet på din bostad och om skulden mot förmodan skulle var större än värdet den dag lånet löses in så skyddar Skuldfrigarantin dig.
Den enda effekten ett lägre värde kan få för dig är om du vill låna mer. Då minskar utrymmet för ditt tilläggslån.