Deckardrottningens hem

Deckardrottningens hem

NÖJE Sugen på mysdeckare hemma i mysfåtöljen? Deckardrottningen Helene Tursten är i höst aktuell med en ny spännande bok. Vi ställde fem frågor om böcker och boendet.

1. Berätta om din senaste bok!

SANDGRAV utspelar sig i Strömstad men inte under den soldränkta och turisttäta sommaren, utan i december och januari. En nioårig flicka försvinner sent på eftermiddagen innan lucia. En udda tonårspojke misstänks, men polisen hittar ingenting som binder honom vid flickans försvinnande. En månad senare upptäcker en pappa att hans sexårige son är borta. Samtidigt sker några riktigt grova brott. Det blir för mycket för den begränsade polisstyrkan i Strömstad. De begär förstärkning. Men det blir en tuff utredning …
2. Vad betyder hemmet för dig som författare?
Hemmet är viktigt för mig. Det är där jag lever och arbetar. Inom hemmets väggar har jag skapat mig den miljö som jag trivs i och behöver för att må bra. Miljön utanför är naturligtvis också viktig. Det ska vara naturnära. För min del är närheten till sjö (Värmland) och hav (Göteborg) viktig.

3. När, var, hur skriver du – hemma eller på ett kontor?
Min man och jag har två hem: ett hus i Värmland och en lägenhet i Göteborg. På båda ställena har jag ett arbetsrum och det är där jag skriver.

4. Är miljön där du skriver viktig för skapandet?
Miljön är mycket viktig! Det måste vara helt tyst. För mig är det en känsla av säkerhet att vara i min invanda miljö som är utformad av mig. Jag måste känna mig trygg och ostörd för att kunna gå in i mina berättelser.

5. Vad är nästa bokprojekt?
Den tredje boken med kriminalinspektör Embla Nyström som huvudperson. Jag har börjat arbeta med ett synopsis. Titeln är SNÖDREV.