Barnsligt roliga tips

Barnsligt roliga tips

BARNBARN - Sportlov närmar sig – och det är en sport i sig att umgås med barnbarnen. Här får du tre fina tips att hitta på – de är lika roliga för oss aktiva pensionärer.

Om du har följt Vinterstudion i SVT och all spännande skidåkning nu i vinter så har du säkert sett en stolt sponsor innan programmen, Svensk Hypotekspension. Vi tror på ett aktivt liv – för alla. Självklart gillar vi skidåkning, särskilt på längden som lämpar sig bra för alla åldrar. Även oss pensionärer.

Här har listat tre tips du kan hitta inför det stundande sportlovet nu i februari. Det är en härlig sport i sig att umgås med sina barnbarn. Tipsen är dock lika roliga för dig och dina vänner. Ett aktivt liv för både kropp och själv ligger oss varmt om hjärtat.

Längdskidor med traditioner
Dalarna ligger bra till för många. Här finns många alternativ att välja mellan. Gnistrande snö invid vackra sjön Siljan med varm choklad och picknick är livets goda. Hotellen hjälper gärna till så att skidutrustningen finns på plats. Tällberg på höjden över Siljan är storslaget vackert. På t ex Green Hotel får du dessutom ett imponerande konstmuseum att uppleva. Design och hantverk finns det gott om i trakten. Tällberg präglas av ett lugn som särskilt vi pensionärer uppskattar. Samtidigt finns det tillräckligt med aktiviteter för de unga som håller barnbarnen glada och nöjda.

Tips! Direktlänk till längdskidåkningen hittar du här>>

Äventyrlig historia för alla åldrar
Sportlov är ett utmärkt tillfälle för att gå på museer. Vasamuseet är ett bra tips som är lika spännande för det unga barnbarnet som för den lite äldre farmodern. Upplev världens enda bevarade 1600-talsskepp. Museet är det mest besökta i hela Skandinavien. Vi förstår varför. Den fantastiska miljön levandegör historien på ett unikt sätt – du känner doften av äventyr till havs, du hör historiens vingslag och i den fina restaurangen kan du smälta intrycken med god mat.

Öppettider och annan information om museet hittar du här>>

Skridskor, björnar och traditioner
Skansen är mest förknippat med sina spännande djur. Men denna pärla i huvudstaden har även Sveriges vackraste skridskobana med vidunderlig utsikt över Stockholm. Banan gör comeback efter 40 år. Känslan att glida fram intill scenen är en upplevelse. Inga bollar eller puckar är tillåtna, så du kan åka tryggt. Skridskorna hyrs smidigt på plats. Hjälm ingår. Efter skridskoturen rekommenderas en god bit mat på klassiska Solliden. Passa även på att titta in i de många historiska små stugorna som levandegör vårt fantastiska kulturarv. Här upplever ni sport, djur och historia i ett enda besök.

Vill du veta mer så hittar du det här>>