Barnslig sommar

Barnslig sommar

FAMILJ Hur firar du bäst sommaren med barnbarnen? 3 kul ferietips för en lyckad semester över både nations- och åldersgränserna!

En undersökning visar att det blir allt populärare att resa med barnbarn. Pejlingen, som gjordes på uppdrag av färjerederiet Stena Line, visade att 18% planerar en så kallad ”tregenerationsresa”. Enligt undersökningen är det främsta skälet att få uppleva gemensamma minnen men också att hjälpas åt med t ex barnpassning (38%). En annan viktig fördel är, som sagt, att det är roligt för mor- och farföräldrar att få en närmare relation till barnbarnen, 37%.

Här 3 roliga restips!

  • Finlandskryssning – vårt kära grannland bjuder både på gott för oss äldre och för de yngre. Muminvärlden i Nådendal, Åbo, är kul för de små och samtidigt trevlig att flanera runt i för alla åldrar. Dessutom är resan dit en lek där barnbarnen enkelt aktiverar sig själva.
  • Camping är smidigt, med husbil eller husvagn. Allt finns samlat på ett ställe och campingar är ofta skapade med barn i åtanke. Förslag, varför inte besöka Sudersand, Fårö, vald till Sveriges vackraste strand i Dagens Nyheter.
  • ”Hemma hos äventyr”! Ibland behöver ni inte åka långt för att det ska kännas som ett exotiskt resmål för barnbarnen. Din lägenhet eller trädgård kan bli spännande – bara att få tillaga saft med sin mormor är en kul aktivitet, eller varför inte äventyrsgolf på tomten, det är nästan som ett OS!