Poolen – Ruts glädjekälla

För Rut Ekström innebär lånet Hypotekspension att hon kan unna sig lite extra. 

Haverdal är ett kärt turistmål med sin 4 km långa, vackra sandstrand. För Rut som bott i den lilla stan vid västkusten i nära 30 år är det inte stranden som gäller – utan poolen, Ruts glädjekälla.

”Jag är blind och kommer inte ner till stranden. Då är det fantastiskt att ha poolen. Jag gör min vattengymnastik i det varma vattnet. En liten motor får upp värmen till hela 27 grader. Jag hade aldrig haft råd med poolen utan Hypotekspension.”

”Det är underbart när solen ligger på. Jag njuter i vattnet uppåt en timme. Det stärker både kroppen och själen.”

Vad gillar du med Hypotekspension, det tryggga pensionärslånet?

”Det fina är att jag inte behöver betala räntor och amorteringar så länge jag bor kvar här i mitt älskade hus.”

”Och jag kan behålla min pension – och samtidigt unna mig något extra. Såsom poolen.”

Har du använt pengarna till något mer?

”Inte till någon lyx. Nej, nej. Snarare kan jag leva tryggt i vardagen. Oförutsedda utgifter påverkar ofta ekonomin för oss äldre. Jag behövde en ny dörr. Det kostar pengar. Med Hypotekspension fick jag enkelt råd även med dörren – och en ny veranda!”

Hur mycket kan du ta ut som Hypotekspension? Klicka här!

Skulle du rekommendera andra pensionärer Hypotekspension?

Ja!

Varför då?

”För att det är just det, tryggt! Jag tycker alla borde ta vara på den här möjligheten – för sitt eget bästa. Det gäller att passa på att leva och njuta. Och så får vi ju bo kvar där vi trivs – i vårt hem. Vi äldre ska ha kul, vi också.”

”Dessutom är det ju redan mina pengar. Det är i alla fall så jag ser på det. Men pengarna sitter låsta i väggarna i huset. Med Hypotekspension får jag loss dem.”

Läs mer om ränta och villkor för Hypotekspension. Klicka här!

Är det något mer du uppskattar med kontakten med Svensk Hypotekspension?

”Den personliga kontakten! Jag känner att jag alltid kan ringa och få hjälp. Vi har så nära kontakt att vi skickar julkort till varandra.”

”Sen är det ordning och reda, det uppskattar jag.”

Rut Ekström arbetade i 24 år vid Handens tingsrätt. Hon skrev rättegångsförhören, så ordning faller sig naturligt för henne. Då. Och nu.

Och framtiden?

”Jag ska bygga ett permanent skydd för poolen, det blåser ju här på västkusten.”

Med Hypotekspension står ekonomin trygg, även när det blåser. Rut Ekström kan luta sig tillbaka i fåtöljen med sin älskade ledarhund, labradoren.

Hypotekspension® är en kapitalfrigöringskredit, det vill säga ett lån med bostad som säkerhet, endast för 60+. Krediten löper utan tidsbegränsning. Inga amorteringar görs och heller inga löpande räntebetalningar. Räntan justeras var tredje månad och läggs till skulden för att sedan betalas i sin helhet då lånet löses. En uppläggningsavgift på 5 200 kronor tas ut. Aktuell ränta är 4,50 %. Effektiv ränta vid lån på 600 000 kronor är 4,66 % beräknat på 15 års lånetid. Total skuld efter 15 år är då 1 175 987 kronor (detta är endast ett exempel och avser inte berättelsen ovan).