Ove Bengtson fick loss pengar med Hypotekspension

Många minns säkert tennisstjärnan Ove Bengtson som bland annat spelade dubbel med Björn Borg. Han tillhörde världseliten, Ove är även kund hos Svensk Hypotekspension och slår ett slag för speciallånet.

Många minns hans dräpande serve, Ove Bengtson hade en imponerande svit åren 1968-1971 med hela fyra SM-guld i herrsingel. Det är emellertid som dubbelpartner, bland annat till Björn Borg, som Ove Bengtson har blivit synonym. Från 1964 till 1976 smashade han hem åtta SM-guld och under ungefär samma tidspann spelade han totalt 50 matcher i Sveriges internationella Davis Cup-lag. Ove vann 22 av dessa, de flesta i dubbel och från 1972 med en superstjärna vid sin sida, Björn Borg.
– Jag minns när Björn kom upp i tenniseliten och följde med oss ute i världen. Då var han en ung, tystlåten 14-åring, säger Ove Bengtson.

Den främsta dubbelpartnern i Oves liv, åtminstone utanför de vita sidlinjerna, är hustrun Lotta. De har levt ett rikt liv tillsammans. Resor med världen som spelplan var en del av vardagen.
– Vi var i New York ofta fyra gånger per år. Vi älskar att resa och det passade oss eftersom vi inte har barn och vi gillar nya intryck.

Läste om speciallånet

Faktum är att paret fortfarande har samma reslust. De har båda levt ett ovanligt aktivt liv, inte minst Ove framför tennisnätet, och det vill de också fortsätta med.

– Jag stötte första gången på Hypotekspension när jag såg deras annonser i morgontidningen. De intresserade mig. Få loss pengar utan att behöva sälja? Jag undrade förstås vad haken var, men för oss passar det perfekt. Vi äger vår lägenhet, har inga lån. Som företagare la jag inte undan särskilt mycket för pensionen. Det innebär att intäkterna idag inte blir så stora. Banken ville inte ge ett lån av den anledningen, trots att vi äger en lägenhet som är värd en hel del.

Hemmet är viktigt

Våningen i Stockholm med en fin balkong ett stenkast från Karlbergskanalen är värdefull, både ekonomiskt och känslomässigt. Hemmet är viktigt för paret. Det är, så att säga, den trygga baslinjen när de fortfarande njuter av att resa utomlands, gärna på kryssningar.

– Vi har varit i både Karibien och Medelhavet. Underbart.

Med speciallånet Hypotekspension kan de fortsätta med sin världsvana hobby – att upptäcka världen.

– Lotta pluggar italienska och jag franska, säger Ove och ler.

Italien och Frankrike är, föga förvånande, några av favoritdestinationerna.

– Det fina med speciallånet är att utgifterna i vardagen inte höjs eftersom vi inte behöver amortera och räntan betalas ju först när lägenheten säljs. Vi kan ta vara på de pengar vi faktiskt redan äger, istället för att de sitter i väggarna så att säga.

Aktivt liv än idag

Tennis är fortfarande ett stort intresse, även om det mestadels blir golf nuförtiden. Många minns den berömda bilden då Ove Bengtson tillsammans med Björn Borg vann DC-finalen mot Tjeckoslovakien i Stockholm, på anrika Kungliga Tennishallen och med den historiska första svenska segern i turneringen krattade manegen för framtida generationer.

Nu i oktober går Stockholm Open igång igen, åter på Kungliga Tennishallen. Ove Bengtson har flera ljuva minnen därifrån på sätt och vis är den berömda centercourten där Ove växte upp och tävlade ett andra hem för honom.

Hans främsta hem är förstås våningen på Kungsholmen med sin älskade hustru Lotta, ekonomen som skötte all redovisning i bolaget han la ner för ett antal år sedan efter att ha varit verksam inom framför allt sponsring. Tack vare Hypotekspension kan de bo kvar och uppleva världen utan att behöva sälja sitt ”hem, ljuva hem”. Game, set och god mat – på en trevlig restaurang i Paris eller Venedig.