Ove Bengtson reste runt jorden som tennisstjärna. Med Hypotekspension kan han fortsätta nå höjderna.

Han var känd för sin dräpande serve och hade en imponerande segersvit åren 1968 – 1971, med bland annat fyra SM-guld i herrsingel. Ove var även känd som en skicklig dubbelspelare och var ett aktat namn, också internationellt. Han representerade Sverige med en imponerande framgång. Mellan åren 1967 och 1979 spelade Ove Bengtson över 50 landskamper för sitt hemland. Ove var också med i det berömda laget som servade hem Sveriges första historiska seger i anrika Davis Cup.

Aktivt liv även idag

Idag är Oves hem en vacker lägenhet i Stockholm och den främsta dubbelpartnern sedan många år är hustrun Lotta. De har levt ett rikt och aktivt liv tillsammans med gott om resor.

– Tennisen tog oss till exempel till Australien och USA och de flesta länder i Europa. Vi älskar att resa och det passade oss då vi inte har barn och barnbarn och gillar nya intryck, säger Ove Bengtson.

Paret har fortfarande samma reslust. De har båda levt ett ovanligt aktivt liv, särskilt Ove. Först som tennisspelare och sedan som mångårig expertkommentator i både radio och TV. Det aktiva livet vill de fortsätta med. Golf är en stor hobby, både här i Sverige och i södra Europa.

 Få loss pengar med speciallånet

Ove läste om Hypotekspension och möjligheten att som senior få ut pengar ur hemmet utan att behöva sälja. Det intresserade honom.

 – Få loss pengar utan att behöva sälja? Jag undrade förstås vad haken var, men för oss passar det perfekt. Vi är privilegierade som har ett stort övervärde i vår våning som vi bor i.

 Tennisspelare och sedan småföretagare, det har inneburit speciella förutsättningar, även nu som pensionär.

 – Som företagare tog man inte ut höga löner. Det resulterar i att pensionsintäkterna idag inte är särskilt stora. Av den anledningen är det nära omöjligt att få låna pengar på banken, trots att vi faktiskt äger en lägenhet som är värd en hel del.

 Hemmet är viktigt

Hemmet är viktigt för paret. Med speciallånet Hypotekspension kan de bo kvar i sin våning och samtidigt fortsätta med sitt aktiva liv. Annars känns pensionärslivet ännu lite ovant för Ove och Lotta.

 – Lotta pluggar italienska och jag franska, säger Ove och ler.

Italien och Frankrike är, föga förvånande, populära resmål för paret. Det är kul att resa bort, men också skönt att komma hem.

 – Det fina med speciallånet är att utgifterna i vardagen inte höjs eftersom vi inte behöver amortera och räntan betalas ju först när lägenheten säljs. Vi kan ta vara på de pengar vi faktiskt redan äger, istället för att de sitter i väggarna, så att säga.