Eva kan bo kvar och hjälpa sin son ekonomiskt

Konstnären Eva Måsén Duckert är en levnadsglad 65-årig änka som efter många år utomlands nu har flyttat hem till Västkusten. Med en låg pension är hon tacksam att genom speciallånet Hypotekspension nu kunna ge sin son ett välbehövligt bidrag – samtidigt som hon kan ha kvar sin drömbostad och ateljé.

För Eva Måsén Duckert är det viktigt att känna sig trygg i livet- både i nuet och inför framtiden. Hon älskar att vara ute i naturen där hon kan känna stillhet och andlighet men hon poängterar även vikten av att kombinera detta med att träffa familj, vänner och att vara ute i vimlet. Eva menar att livskvalitet i vardagen blir ännu viktigare när man blir äldre, men att många saker kostar pengar.
– Hypotekspension kan vara en fantastisk hjälp för många i min ålder, i denna materiella tillvaro vi lever i, säger Eva.

Hjälpte utslagna i Frankrike

Efter många års arbete inom organisationen ”Initiative of change” flyttade Eva och hennes familj, 1992, till Frankrike. Tillsammans med goda vänner skapade de ATTENTE – en plats för socialt utslagna som gav dem ett hem och en möjlighet att bygga upp sina liv.

Drömbostad och drömyrke på äldre dar

Efter mannens bortgång 1998, valde hon att satsa helhjärtat på det hon alltid drömt om; att jobba som konstnär. För fem år sedan flyttade hon tillbaka till Göteborg där hon har sina rötter, men grund av sin låga pension kunde hon inte ta lån, utan satsade djärvt och lade alla pengar i sin drömlägenhet- en bostadsrätt på 66kvm i Långedrag, ett härligt område nära vattnet. Bostadsrätten är idag värderad till 2,4 miljoner, vilket gjorde att Eva kunde ta ut en Hypotekspension på 450 000 SEK i januari i år.

Öppen och förtroendeingivande kommunikation

Allt började med en annons, vilket skapade en nyfikenhet hos Eva och fick henne att besöka hemsidan för att senare gå på ett informationsmöte. Eva funderade kring olika alternativ, men de var inte alls lika fördelaktiga ekonomiskt.
– Det märks att Svensk Hypotekspension har utgått från ett behov som verkligen finns. Vår kommunikation har varit öppen och rak och de har varit väldigt förtroendeingivande från första stund, berättar Eva.

Sonen är tacksam

Av de 450 000 SEK hon lånade har hon gett en stor del till sin son, som hon väljer att kalla hans fadersarv. Med sin extra buffert har hon nu råd att ha kvar ateljén som hon hyr utanför bostaden samtidigt som hon har möjlighet att hälsa på sonen, som är arkitekt och bor i Paris med sin franska fru och nyfödda bebis.
– Det är så fantastiskt att kunna ge denna gåva till min son just nu, när han är 35 år, och behöver den så väl. Han har varit med i beslutet gällande Hypotekspension och tycker att det är bra för mig. Han är också givetvis väldigt tacksam för pengarna.

Öppen för mer lån

Eva hoppas på att kunna ställa ut sin konst och att det blir framgångsrikt även här i Sverige. Om det inte lyckas tvekar hon inte på att ta ut ytterligare Hypotekspension.
–Det är en härlig känsla att kunna bo kvar i min fantastiska lägenhet och dessutom ha pengar att röra mig med i vardagen. Jag har heller inte gett upp hoppet om att hitta en ny livspartner, även om jag har det bra själv, avslutar Eva Måsen Duckert.

Hypotekspension® är en kapitalfrigöringskredit, det vill säga ett lån med bostad som säkerhet, endast för 60+. Krediten löper utan tidsbegränsning. Inga amorteringar görs och heller inga löpande räntebetalningar. Räntan justeras var tredje månad och läggs till skulden för att sedan betalas i sin helhet då lånet löses. En uppläggningsavgift på 5 200 kronor tas ut. Aktuell ränta är 4,50 %. Effektiv ränta vid lån på 600 000 kronor är 4,66 % beräknat på 15 års lånetid. Total skuld efter 15 år är då 1 175 987 kronor (detta är endast ett exempel och avser inte berättelsen ovan).